Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο RTG Open House!
05-12-2016

Μέσω του προγράμματος Real Time Graduates έχουμε τονίσει  επανειλημμένα το πόσο σημαντική είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των επαγγελματιών που θα στελεχώσουν στο μέλλον τα με κάθε τρόπο σχετιζόμενα με τη ναυτιλία γραφεία, μέσω της μετάδοσης της πρακτικής ναυτιλιακής γνώσης . Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε τη δράση RTG Open House (http://www.investinthefuture.gr/open-house ), όπου οι εγγεγραμμένοι απόφοιτοι, θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μερικών από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που ήδη έχουμε με το Σύνδεσμο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία,  την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο RTG Open House στα γραφεία του Συνδέσμου.

Το πολυπληθές ακροατήριο είχε μεγάλη ζωντάνια και οι πολλαπλές ερωτήσεις ήταν στοχευμένες και έδωσαν τροφή για εποικοδομητική συζήτηση. Το πάνελ  πολυποίκιλο,  πλαισιωμένο από μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου και της Επιτροπής Επιμόρφωσης. Μετείχαν οι κ. κ. Γιάννης Κοτζιάς (Πρόεδρος), Δημήτρης Κιττές, (Γεν. Γραμματέας), Σπύρος Καζιάνης (Ταμίας),  Άγγελος Παύλου (μέλος Δ.Σ.), Γιάννης Βάτκας (μέλος Δ.Σ.), και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης κ. Νίκος Πενθερουδάκης καθώς και οι κ.κ. Σουζάνα Λασκαρίδη,  Αμαλία Μήλιου-Θεοχαράκη, Αλέξης Αγγελόπουλος και Πάνος Ζαφέτ .

Τα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν οι προοπτικές των ενδιαφερομένων και υποψηφίων για την ένταξή τους στη ναυτιλιακή κοινότητα των πλοιοκτητριών καθώς και των παραναυτιλιακών επιχειρήσεων. Εκτενής αναφορά έγινε στα προσόντα που απαιτούνται, το απαιτούμενο ήθος, την προσήλωση στους στόχους, την απαραίτητη άπταιστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, τη δια βίου μελέτη, τη σωστή συμπλήρωση ενός ελκυστικού βιογραφικού, καθώς και την επιμονή που πρέπει να δείξουν για να πετύχουν το στόχο της ένταξής τους στην οικογένεια της ναυτιλίας.

Το πρόγραμμα των επόμενων open house θα αναρτηθεί στην σελίδα του Real Time Graduates στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.investinthefuture.gr/open-house

Share: